Magyarország kiváló minőségű piercing ékszerüzlete
INGYENES SZÁLLÍTÁS CSOMAGPONTRA 11900 FELETT
GYORS & ZÖKKENŐMENTES SZÁLLÍTÁS A PACKETÁVAL
Piercingápolás Piercingápolás

Piercingápolás

Biztosítsd piercinged tisztaságát piercingápoló és utókezelő termékekkel

Betöltés...
Filtrering
Vásárlási beállítások

18 termékek

Rendezés
  1. Teafaolaj, begyulladt piercingek kezelésére
    2210 Ft
  2. Jojobaolaj
    2759 Ft
oldalanként

A piercing utókezelése

A piercingkészítés nem csak egy gyors látogatás a piercer szalonjában, ennél többről szól. Ha már van piercinged, akkor tudhatod, hogy a piercing megfelelő utókezelése elengedhetetlen. Itt mindent megtalálsz, amire szükséged van a testpiercingek helyes utókezeléséhez, mialatt azok gyógyulnak, hogy a legjobb eredményt érhesd el az új divatkalandoddal. Gyors szállításunknak köszönhetően pedig nem kell sokáig várnod a szükséges termékekre.

Tanácsoljuk, hogy piercingedet napi kétszer tisztítsd a gyógyulási idő alatt. Egyszer vízzel és gyengéd szappannal, olyannal, amely illatanyag, színezék és egyéb kémiai anyagoktól mentes, és nem is antibakteriális szappan. A másik tisztítás során pedig sóoldatot használj. A két tisztítást a nap különböző óráiban végezd el.

Mindkét esetben a piercingutókezelési rutinod, mielőtt bármihez is nyúlnál, legyen szó a piercingről vagy az ékszerről, alapos kézmosással kezdődjön. Ezután viheted fel a szappant vagy a sóoldatot. Alaposan öblítsd le. Befejezésként óvatos mozdulatokkal szárítsd meg a piercinget papírtörölközővel. Ne dörzsöld, és ne használj törlőruhát, mert az csak irritálná a piercinget és kitenné a baktériumoknak.

Ügyelj arra, hogy csakis tisztításkor érj a piercinghez. Ez idő alatt se mozgasd az ékszert, hiszen az ékszer elmozdulása csak zavarná a sebet, és erre amúgy sincs szükség tisztításkor.

Láthatod, hogy az utókezelésnek számos fontos szempontja van, ezért léteznek különböző piercing-utókezelő termékek. Az első és legfontosabb, hogy a friss piercinglyuk egy seb, amelynek gyógyulnia kell, így a piercingápolás elsődleges célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés kialakulását. A legtöbb piercingtípus valamelyest szabadon van, ezért a piercingsebek általában különösen sérülékenyek. Nehéz teljesen elkerülni a ruhákkal, kezekkel, hajjal, szemüveggel stb. való érintkezést, de minden alkalommal, amikor valami hozzáér a gyógyuló piercinghez, baktériumok kerülnek a sebbe.

Épp ezért rendkívül fontos a seb napi szintű, megfelelő szappannal történő alapos tisztítása. Ha a piercing elfertőződik, a gyógyulási folyamat elhúzódik, így még türelmesebbnek és óvatosabbnak kell lenned. Bölcs dolog, ha felkészülsz az előre nem látható balesetekre, és napközben fertőtlenítő kendőket viszel magaddal, arra az esetre, ha valamilyen sürgős esetben kell megtisztítanod a piercingedet.

Piercing UtóápolóPiercing Utóápoló

A piercing napi szintű tisztítása mellett ugyanilyen fontos a sóoldat használata is. A só eltávolítja a felesleges folyadékot a sebből, így az gyorsabban gyógyul. Bár a váladékozás teljesen természetes és szükséges része a szervezet gyógyulási folyamatának, a túlzottan szivárgó seb nehezen "lélegzik". A megfelelő higiénia fenntartásához elengedhetetlen a sóoldat mindennapos használata.

Nem szabad szappant vagy sóoldatot használni nyelvpiercingre, illetve az ajak- és arcpiercing belső részén. Használj inkább alkohol és hidrogén-peroxid mentes szájvizet. Esetleg használhatsz tisztító vattapálcát, amellyel egyszerűen megtisztíthatod szájpiercingedet anélkül, hogy hozzáérnél az ujjaiddal. Az általános szájhigiénia is elengedhetetlen, ne felejts el fogat mosni és fogselymet használni minden étkezés után. Használj egy puha fogkefét, amelyet távol tartasz más fogkeféktől. Ezeknél a piercingeknél lerakódások képződhetnek az ékszeren, ezért ennek tisztítása is része az utókezelési rutinnak.

Végezetül pedig, a szagok és a seb általános visszataszító hatásának megelőzése: néhány piercingápoló termék pont erre lett kitalálva. Az új piercing természeténél fogva hajlamos a duzzanatra vagy a gyulladásra, ahogy gyógyul, ami kicsit kellemetlen lehet, ezért kitűnő teafaolajat kínálunk ennek kezelésére. Ez különösen hasznos tágításhoz, hiszen a tágítás folyamata általában nagyon megterhelő a bőr számára.

A piercing utóápolása - Mit szabad és mit nem

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: moss kezet, mielőtt megtisztítod a piercinget, egyébként pedig ne nyúlj hozzá! Ide tartozik az is, hogy semmilyen testápolási terméket ne használj a piercingeden vagy annak közelében, például testápolót vagy sminket. Amennyiben hidratálnod kell, a jojobaolaj egy jó opció, mivel imitálja a bőr természetes nedvességét. (Nem alkalmas szájon át történő alkalmazásra)

Legyen egy fix tisztítási rutinod. A túlzott mértékű tisztítás ugyanolyan rossz lehet, mint a kevés. Tudjuk, hogy szereted az új piercingedet, és jól akarod ápolni, de csak irritálod a sebet, ha túl lelkesen tisztítod. Ne feledd, hogy a gyógyuló piercing nagyon érzékeny, ezért mindig finoman bánj vele.

A zuhanyozás előnyösebb, mint a fürdés, mivel a kádban hajlamosak összegyűlni a baktériumok. Semmiképpen se menj úszni, legyen szó medencéről, tóról vagy óceánról, legalábbis ne egy piercinget takaró vízálló kötés nélkül.

Fordíts figyelmet az ágyad tisztaságára. Ha fülpiercinged van, aludj az ellenkező oldalon, esetleg használj egy lyukas utazópárnát, hogy a piercing ne érintkezzen az ágyneművel. A fül- és arcpiercingek esetén általában az a legjobb tipp, ha a párnát egy tiszta pólóba húzod, és minden este másik oldalára fordítod, pólónként négy éjszakán át.

Néhány piercing olyan területen helyezkedik el, amely sok mozgásnak van kitéve, így megzavarva a gyógyulási folyamatot. Ilyen például a köldök vagy a mellbimbók. Jó ötlet a szűk ruha, például sportmelltartó viselése, így megkímélheted piercingedet a mindennapok forgatagától. Ha microdermálod van (ami gyakorlatilag bárhol ülhet a testeden), egy kis tapasz remek megoldást jelenthet erre a problémára.

Szeretnénk segíteni neked abban, hogy jól gondoskodj magadról. Ezért foglalkozunk az alapvető dolgokkal, valamint néhány kisebb problémával is, amelyekkel a piercing gyógyulási ideje alatt szembesülhetsz. Alig várjuk, hogy láthassuk új stílusodat a mindennapokban!

GYIK

Melyek a legjobb piercing ápolószerek?

Bár használhatsz általános bőrsebek kezelésére szolgáló termékeket, miért ne használnál a piercingek utókezelésére speciális termékeket. Áruházunkban számos olyan terméket találsz, amelyeket a piercinged igényeinek figyelembevételével gyártottak. Például, nem tanácsos házilag kikeverni a sóoldatot, mivel annak sterilnek kell lennie, és csak alacsony sókoncentrációjúnak, hogy ne szárítsa ki a bőröd. Épp ezért a kifejezetten a te piercinged számára gyártott izotóniás sóoldat megvásárlása az ideális választás.

Hogyan tisztítsd piercingjeidet?

A teljes gyógyulási időszak alatt naponta kétszer tisztítsd meg a piercinget. Egyszer vízzel és érzékeny bőrre alkalmas szappannal, például babaszappannal vagy intim szappannal. A nap folyamán ismét tisztítsd meg a piercinget, ekkor sóoldattal. Ha teheted, mártogasd a piercinget az oldatba néhány percig, majd öblítsd le vízzel. Ügyelj arra, hogy minden tisztítás előtt moss kezet, és azon kívül ne érintsd meg a piercinget, se a kezeddel, se a ruháddal, se semmi mással.

Mennyi ideig kell piercingjeidet utókezelni?

A piercinged utókezelése ugyanazon a napon kezdődik, amikor piercingedet megcsináltatod, és egészen addig tart, amíg az teljesen be nem gyógyul. Légy türelmes és ne hagyj ki egy tisztítást se. Te és a piercinged a legjobb ápolást érdemlitek, hogy elkerüld a problémákat a gyógyulási folyamat során, ezért minden egyes nap figyelemmel kell kísérned a gyógyulást.

Mennyi idő alatt gyógyulnak be általában a piercingek?

A gyógyulási idő piercingtípusonként változik. A fülcimpa és a septum általában nagyon gyorsan gyógyul, de 2-4 hónapig is eltarthat. Több típus gyógyulása akár 12 hónapig is elhúzódhat, mint például a mellbimbó-, köldök-, és a legtöbb fülpiercing. Természetesen ezt nagyban befolyásolja, hogyan ápolod a piercinget. Tégy magadnak egy szívességet, és kezeld megfelelően az új piercinget, hogy a gyógyulási idő problémamentes és a lehető legrövidebb legyen.

Honnan tudod, hogy a piercinged begyógyult?

Mint bármely más seb esetében, a gyógyulás akkor állapítható meg, ha már egyáltalán nem fáj, még nyomás hatására sem, és a bőr teljesen visszanyerte szokásos simaságát és rugalmasságát, nincsenek érdes szélek, duzzanat vagy gyulladás. A szervezetünk működése szerint a sebgyógyulás első lépése a seb lezárása a fertőzés megelőzése érdekében, ami azt jelenti, hogy bár a bőr felszíne ismét rendben van, a szövetek gyógyulása még nem fejeződött be. A fájdalom figyelése segít megállapítani, hogy a gyógyulási folyamat befejeződött-e. Ha kétségeid vannak, jobb félni, mint megijedni, és egy kicsit tovább folytatni az utókezelést, vagy konzultálhatsz a piercereddel.

Természetesen, ha a piercing teljesen begyógyult, akkor is ugyanúgy kell tisztítani, mint bármely más testrészt. Mindig tarts ékszert a piercingben, mivel akár egyéves piercing is percek alatt beszűkülhet vagy teljesen benőhet, ha magára hagyod.