Piercing ékszerek mérete

Betöltés...

Mérd le piercing ékszeredet

Már van piercinged és új ékszerre vágysz, de nem vagy biztos abban hogy mekkora méretet válassz? Akkor online eszközünk segítségével könnyedén lemérheted piericng ékszered méretét. Tarts egy bankkártyát vagy egy másik műanyag kártyát a képernyő elé, és a mozgatható gomb segítségével állítsd be a képernyőn lévő kártya méretét akkorára, mint a kezedben lévő kártya, majd kattints a kártya alatt található gombra. Itt az ikonok közül válaszd ki azt, amely a piercingednek megfelel, és tudd meg, hogy mekkora piercing ékszerre van szükséged. 

Vastagság

A Bodymod.hu-n minden méret (átmérő, hossz, vastagság) miliméterben (mm) van megadva. Sok más webshopban, főleg a külföldi webshoppokban, sok méret "gauge"-ben (G) van megadva, de Europában milliméter használatos.

Hossz

Ékszereink hossza mindig miliméterben van megadva, hacsak másképp nincs feltüntetve. Egy ékszer hosszát belső végétől belső végéig mérjük. Egy nyelv ékszernél például a száron azon a ponttól mérjük az ékszer hosszát, ahol becsatlakozik a golyóba. Hajlított szárú ékszereknél, mint például a szemöldök vagy a köldök ékszerek, nem a szárat követve mérjük az ékszer hosszát, hanem "légvonalban", az ékszer szárának látható végei közt.

Átmérő

Amikor az átmérőről beszélünk, akkor sok különböző méretről lehet szó. Ebben a kontextusban általában a golyó átmérőjéről vagy a tágító átmérőjéről.
Sokaknak fura lehet, hogy golyók esetében két számról beszélünk, az átmérőről és vastagságról. A vastagság, az a szár vastagsága, amire a golyó rá lesz helyezve. Egy 1,6 mm vastagságú (menetvastagság) golyó tökéletesen illik a nyelvékszerhez. Ha a golyó mindössze 1,2 mm, akkor az túl kicsi lesz nyelvékszerekhez, de tökéletesen illeni fog a legtöbb labrethez.
A tágító átmérője egyértelműbb, amely a fülben tágított lyuk átmérőjét jelenti. A fültágítóknál mindig az ékszer "legvékonyabb" pontján mérjük, amely általában az ékszer közepén található. A fültágítóknál sokan szertnék tudni az ékszer hosszát is, hogy milyen hosszú/széles/magas. Mivel ezek a számok az ékszer átmérőjétől függenek, ezért nehéz megadni ezeket az értékeket plugjaink, tunneljeink és tapereink esetében. Nyugodtan lépj velünk kapcsolatba, ha szeretnéd tudni egy bizonyos ékszer hosszát.

Itt megtekintheted, hogy pontosan mely részeit mérjük a bizonyos ékszereknek. A képek alatt még több részletet találhatsz.

hossz

vastagság

Golyóátmérő

hossz

vastagság

golyóátmérő

Golyóátmérő

Vastagság

Hossz

átmérő

vastagság

golyóátmérő

átmérő

vastagság

golyóátmérő

átmérő

 

 

Ökölszabály

Az ékszereknél is vannak általános szabályok, amelyek igazak, és követhetőek. Például általánosságban véve a piercing ékszerek nagy részének szár vastagsága 1.2mm, amíg a nyelvékszerek általános szárvastagsága 1.6mm. Ez persze nem mindig igaz, hiszen vannak, akiknek az ajka dúsabb, mint másoké, így könnyedén hordhatnak 1.6mm vastag labretet. Vannak olyanok is, akik 1.6mm-es vastagságú szemöldök ékszert használnak. De általánosságban véve a legtöbb ékszer szára 1.2mm vastag.
A következőkben leírjuk az általános piercing méreteket, ahol V= vastagság és H= hossz.

  • Nyelv piercing: V: 1.6mm H: 16mm
  • Köldök piercing: V: 1.6mm H: 10mm
  • Ajak piercing: V: 1.2mm H: 8mm
  • Szemöldök peircing: V: 1.2mm H: 8mm - 10mm
  • Orr piercing: V: 1.0mm H: 8mm
  • Mell peircing: V: 1.6mm L: Mellbimbó mérettől függően változó