• 30 napos elállás
  Nem vagy elégedett csomagoddal? Küldd vissza!
 • Ingyenes szállítás
  6.200 Ft feletti vásárlás esetén. Vagy szállítás 299Ft-tól.
 • Egynapos szállítás
  Több kézbesítési lehetőség közül választhatsz
 • Legnagyobb választék
  Több mint 600.000 termékkel raktáron.

Műanyag és fém

27 Item(s)

oldalanként

27 Item(s)

oldalanként

 • 30 napos elállási jog
  Rendeld meg az ékszert és döntsd róla élőben
 • Trustpilot
  Több mint 600 jó értékelés ().
 • Magyar ügyfélszolgálat:
  Emailben, minden hétköznap 10-15:30.

Nyelv piercingek műanyagból és fémből

Amikor olyan nyelv piercinget választassz, amely egyszerre készül műanyagból és fémből, akkor a két világ legjobbjainak "ötvözetét" kapod. Egy műanyagból és fémből készült nyelv piercing általában úgy van felépítve, hogy a szár fémből van, a golyó pedig műanyagból. Lejebb jobban kifejtjük ennek a kombinációnak az előnyeit, és azt is elmondjuk, hogy melyik anyagok használata a legmegfelelőbb amikor fém és műanyag nyelv piercingekről van szó.

Fém szárak

Fém szár választásával egy nagyon erős és strapabíró ékszert kapsz, ami nem törik olyan könnyen, mintha egy műanyagból készült. A fém szárak általában orvosi acélből vagy titániumból készülnek. Mindkét anyag nagy erős és strapabíró, viszont a titánium egy nagyon tiszta anyag, ami egyáltalán nem tartalmaz nikkelt. A titánium az anyag nagyon tiszta minőségéből kifolyólag többe kerül, mint az orvosi acél, de mindkét anyag kitűnően alkalmas nyelv peircingnek.

Tisztán optikailag a két anyag kissé különbözik egymástól. Amíg az orvosi acél csillogóan fénylik, így biztosítva a kellemes látványt, addig a titánium kicsit sötétebb és egyben nem annyira csillogó. Ennek elméletben fordítva kéne lennie, hiszen a titánium egy nagyon tiszta anyag, de a titánium kicsit unalmas külseje mögött, egy nagyon tiszta és antiallergén anyag rejlik. A titánium ezért a legbiztonságosabb anyagválasztás, amikor piercing ékszerekről van szó.

Műanyag golyók

Amikor fémből és műanyagból készült piercingekről van szó, akkor általában a golyó adja a piercing ékszer műanyagból készült részét. A tisztán műanyagból készült piercingek hátránya az, hogy azok sokkal könnyebben törnek, mint fémből készült társaik. Viszont ha a golyó műanyagból készül és a szűr fémből, akkor beszélhetünk igazán a két világ legjobbjaiból készült ékszerről. Amíg a fém szár előnye az, hogy szinte lehetetlen eltörni, addig a műanyag golyó hatalmas előnye pont az, hogy előbb eltörik, mint a fogak. 

A műanyag golyók a nyelv piercingek esetében leggyakrabban akrilból készülnek.  Az akril egy hipoallergén anyag, amely nem tartalmaz nikkelt, így ha titán szárral kombinálod, akkor egy szuper antiallergén ékszert kapsz, fantasztikus minőségben. Az akril azonben egy nagyon porózus anyag, ezért az akrilból készült szárak nagyon könnyen törnek. A golyó forma már magában tartósabb, mint egy szár, ezért egy szár mindig könnyebben törik, mintegy golyó, anyagától függetlenül. Így ha az akril golyó formájú, akkor a formája miatt erősebb, viszont porózus szerkezete miatt továbbra is előbb törik el, mint afogaid. Ha például egy fém golyó ütődik fogaidnak, akkor megkockáztatod, hogy egy darab letörik fogadból, mivel a fém sokkal keményebb anyag, mint fogaid. Viszont ha egy akril golyó ütközik a fogaknak, akkor a fogak az erősebbek, és az akril golyó fog eltörni helyettük. Ez természetesen akkor igaz, ha fogaid erősek és egészségesek. 

Figylej arra, hogy ne csavard az akril golyót olyan erősen a fém szűrra, hogy az megrepedjen - ez gyakori jelenség. Az akril golyót finoman kell feltekerni a fém szárra.

A tökéletes kombináció

Az előbbiek konklúziójaként azt mondhatjuk, hogy  egy fém szárú, akril golyós piercing a tökéletes kombináció, az anyagokat nézve. Így egy erős és jó tűrőképességű szárat kapsz, egy szép golyóval, mely rengeteg különböző színben és dizájnban kapható, és nagyon kímélő fogaiddal szemben - és ha az antiallergén trend kedvelője vagy, akkor két legyet foghatsz egy csapásra, ha titánium szárat és akril golyót választasz.